tirsdag 23. juli 2013

FrP og lufthavner

Nye retningslinjer fra EU kan true norske lufthavner. Nationen har sak om dette i dag. 
http://www.nationen.no/2013/07/22/politikk/eu/flyplass/statsstotte/geir_pollestad/8188282/ 

Frp svinger seg som vanlig høyt. Hoksrud sier: 
- Det generelle inntrykket mitt er at Noreg er for lite flinke til å sjå på kva som kan gjerast av lokal tilpassing når det kjem nye direktiv frå EU. Dei berre gjer det dei får beskjed om for å vere den flinkaste guten i klassen, seier han. Hoksrud legg til at Framstegspartiet vil ta stilling til nye direktiv frå EU-når dei kjem, og ikkje er framande for tanken om å seie nei til nye direktiv som dei meiner passar Noreg dårleg.

Det viktigste vi kan gjøre er å ikke gjøre som FrP foreslo under behandling av nasjonal transportplan. FrP skriver i innstillingen: 

Disse medlemmer ønsker på sikt statlige kjøp av flyplasstjenester på småflyplassene finansiert over de årlige statsbudsjettene istedenfor kryssfinansiering, og viser til at dagens system kan skape uforutsigbarhet når det gjelder finansieringen av mindre flyplasser i dårlige tider.

Kryssfinansieringsmodellen er langt mer robust etter retningslinjene enn det FrPs modell er. I tillegg tror jeg ikke det vil tjene norske flyplasser å hvert år måtte kjempe om penger i statsbudsjettet mot andre gode formål som helse og skole. 

Så Hoksruds beste bidrag er å avlyse FrPs politikk. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar