fredag 16. april 2010

Katastrofal informasjon

Gunnar Stavrum har skrevet en sur kommentar om informasjon som gis til flypassasjerer som rammes av vulkanutbruddet. Hans konklusjon er "katastrofal informasjon" og så trekker han frem en rekke konkrete punkter som i alle fall jeg fikk god informasjon om fra SAS i går.

Stavrum mener informasjonen er for knapp. Han skriver blant annet: "Det store spørsmålet er når flytransporten vil begynne igjen. Og der gjorde ikke Avinor oss særlig klokere enn å peke på værkart som vil bli oppdatert hver sjette time. Avinor kan ikke utelukke at det vil bli stengte flyplasser også fredag morgen."

Det ser ut som Stavrum er sur fordi ingen kan fortelle han når luftrommet åpner. Men det er det faktisk ingen som vet. Kanskje vet vi det om 24m inutter når Avinor har varslet at de vil komme med en fornyet vurdering av situasjonen.

Jeg er opptatt av god informasjon. Det opplever jeg at flyselskapene har gitt. Jeg har fått sms om at luftrommet er stengt inntil videre, hvem jeg skal kontakte for å få refundert flybillettene og at jeg ikke må dra til flyplassen. Hva mer trenger man å vite?

Knapp, men god og saklig informasjon er langt å foretrekke fremfor upresis spekulasjon. Når vulkanenene har bestemt seg for å rape så må vi bare holde hodet kaldt. Og klaging har større troverdighet når man ikke gjør det på autopilot. Det er ikke alltid noen har skylda. Det er ikke alt som bare kan fikses.

2 kommentarer:

  1. Jeg er egentlig ganske imponert over hvordan myndighetene har håndtert situasjonen. Effektivt, kontrollert og stor åpenhet med gode oppdateringer fra Avinor m/venner. Det har vist seg å være korrekt å stenge ned også, to finske F-18 som var oppe og lekte i asken i går fikk store skader på motorene.

    SvarSlett