lørdag 17. desember 2011

En spade for en spade

Det sies at det er fra barn og fulle folk man får høre sannheten. Jeg vil legge til stortingets spørretime også på denne listen. På onsdag var i alle fall Høyres Siri Meling befriende ærlig om Høyres syn på norsk landbruk og norsk matproduksjon. Dette sa hun i sitt spørsmål til fiskeriministeren:

Siri A. Meling (H) [11:03:48]: Jeg tror vi må kalle en spade for en spade. Landbrukssektoren har på mange måter kuppet begrepet «mat» og kuppet begrepet i forhold til selvforsyningsgrad. Landbrukssektoren har opplagt en egeninteresse av å fremstille det som om vi har en lav selvforsyningsgrad, i forhold til ønsket om å få mer landbruksproduksjon. For statsråden må det utgjøre en utfordring, for landbruket kjører sine interesser også i forhold til bl.a. dette med toll, altså tollvern i forhold til import av landbruksprodukter, mens sjømatnæringen er interessert i mest mulig fri markedstilgang osv. Da synes jeg det må være på sin plass at fiskeri- og kystministeren statuerer et eksempel når det gjelder sjømat som mat. Når Norge hver eneste dag eksporterer 38 millioner middagsporsjoner ut av landet, hvordan kan vi da snakke om en selvforsyningsgrad på noen og førti prosent i dette landet? Vi er så selvforsynt at vi kan spise fisk til det tyter ut av ørene våre. Hvordan vil statsråden markere sjømat som mat og som en viktig del av kostholdet?

Jeg skal i denne omgang ikke kommentere det mer enn å si følgende: Slik er altså Høyres holdning til norsk landbruk når budskapet ikke er kjørt gjennom partiets "grei mot alle-maskin"

1 kommentar:

 1. Hvorfor kalle en spade for en smørkniv når man kan kalle den for et redskap med blad og skaft (osv)


  Jeg skulle ønske det var større bruk av spader i språket
  og mindre bruk av skrinn jord og kunstgress


  (og mindre bruk av matsøppeldunken
  og større bruk av direkte og ikke indirekte informasjon
  det er lett å lyve uten å lyve
  alt man trenger å gjøre er å snakke sant på riktig måte)

  SvarSlett