mandag 21. juni 2010

Si det.

Debattsidene i avisene er en viktig del av vårt demokrati. Det som henger høyest i de politiske kretser er å få på en lengre kronikk eller innlegg i Aftenposten. Og det kan være gode grunner for at det er slik. For eksempel vil de kunne danne grunnlag for debatter på radio og redaksjonelle oppslag i andre media.

Det er likevel ikke å komme bort fra at Aftenpostens debattsider er elitens lekegrind, og at "folk flest" ikke bruker så mye tid på å være tilskuere til den debatten som pågår der. Sånn sett så er det ikke ulikt debattene i stortingssalen.

VG har en side som heter "Si det". Her er en av ytringene som står på trykk i dagens VG:
"Det er de forferdelige bøndene som sprengfôrer dyrene med vann. Derfor er det så mye vann i kjøttdeigen. Jeg har sett at bøndene bærer vann med begge armene." "Si det" inneholder mye klagesang fra et velfødd folk, men er nå en gang folkemeningens viktigste talerstol.

Jeg leser sjelden denne "Si det", og jeg har aldri opplevd at noen informasjonsmedarbeider verken på stortinget eller i regjeringen har komme løpende gjennom gangene mens de roper: "Statsråd! statsråd! De skriver stygt om deg i "Si det i VG". Vi må svare". Men det skal ikke mer enn et litt skjevt komma i Aftenposten før de begynner å løpe.

I en tid med blogg, facebook og twitter er det lett å glemme leserbrevspaltene i avisene. Men mitt inntrykk er at de blir lest, ikke minst i lokalavisene. Så derfor er mitt mål å bli flinkere å skrive leserbrev - og dersom "kvitringen" har øvd opp evnen til å fatte seg i korthet, så kan det jo hende at de blir lest. I alle fall av langt flere enn som leser denne bloggen.

Blogglisten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar