torsdag 22. april 2010

Krever seriøs debatt!

Helga Pedersen fra Arbeiderpartiet debatterte datalagringsdirektivet på politisk kvarter i dag.

For første gang på flere år ble jeg politisk forbannet.

Jeg reagerer sterkt på at Helga Pedersen stemplet Senterpartiet, SV, KrF, V og FrP og store deler av Høyre som uansvarlige parti på Stortinget fordi vi er mot datalagringsdirektivet.

En slik argumentasjon tar man kun i bruk når man er tom for saklige argument. Pedersen presenterte en herlig saus av argument om NOKAS, barneporno, Baneheia og terror. Hun hadde tjent på å ha en kunnskapsbasert tilnærming til saken.

Pedersen kunne heller ikke si hvor hun mente grensen for personvernet gikk. Det er skremmende. For ut fra Pedersens tilnærming til saken er det ingen av hennes argumenter som ikke også kan brukes den dagen kravet om lagring av innhold kommer.

Hun fremstiller det også slik at lagring etter direktivet ikke er mer omfattende enn dagens lagring. Det er feil.

Men trøsten får være at den som må ty til høy stemme og usanne argument vil tape. Det håper jeg "ansvarlige partier på Stortinget" vil sørge for.

Jeg tror debatten vil være tjent med at Helga Pedersen beklager utsagnet om hvem som er ansvarlige og ikke.

2 kommentarer:

  1. Det er sjelden jeg har heiet på Per Sandberg i en debatt, men i den debatten gjorde han det bra! Og Helga Pedersen kompenserte dårlige argumenter med sterke ord... Det neste blir vel skremselspropaganda, slik vi opplevde under EU-debatten...?

    SvarSlett
  2. Veldig bra! Er rart at Helga Pedersen ikke engang later til å tenke på at 2 regjeringspartnere er i denne "uansvarlige" blokken.

    SvarSlett