tirsdag 12. januar 2010

Hva nå Rogaland?

Det var spørsmålet som ble diskutert på Solamøtet som har vært de to siste dagene. Hvert år i januar samles politikere, byråkrater og næringsliv for å diskutere fremtiden for fylket. I tillegg spiser man god mat - og har middag uten dans. For det er stort sett voksne menn i dress som deltar på solamøtet. De med slips er næringslivsfolk. De uten slips er ordførere. Og han i penest dress er Bent Høie fra Høyre.

Olje- og gass, utdanning og forskning, samferdsel var dominerende tema. Spennede foredrag og diskusjoner, og langt fra sutresamlingen jeg opplevde i fjor. Men jeg håper arrangørene våger å ta steget videre til neste år.

Hva med å dra med noen studenter, noen fra de kreative virksomhetene og noen homofile hockeyspillere (!) for å planlegge neste års Solamøte? Jeg tror resultatet kan bli spennende - og nyskapende. For møtet i dagens form er egnet til samle fylket - men lite egnet til å skape nytenkning og å utfordre deltakerne. Jeg ble knapt provosert en eneste gang.

Mangfold, åpenhet, inkludering og nytenkning er viktige verdier for fremtidens Rogaland. Barnehager er like viktig som avskrivningssatser når vi skal utvikle vekstregionen Rogaland.

Så vel gjennomført møte - men håper arrangørene våger mer neste år. Hva med å forby slips? Eller gi ordførerne sløyfe.

1 kommentar:

  1. Ja til hockeyspillere! :p
    Med hotte spillere så kommer kvinnene også! ;)

    SvarSlett