fredag 25. desember 2009

10 julegaver verden ikke trenger.


"Må ha det, bare må ha det." sier reklamen om Tine melk. Melk er sunt og vi bør ha vår daglige dose av det, så reklamen er jo sann.

Men det har også vært andre ting som vi bare måtte ha, men som vi etterhvert har oppdaget at vi klarer oss langt bedre uten, og som ingen av oss en gang ville drømme om å sette på ønskelisten til nissen.

Her er min topp ti kåring av ting som fortjener et evig liv på loft og i kott:

10. plass: Saccosekk. Litt i tvil om denne hører hjemme på listen, da det fortsatt finnes en del folk som liker denne kreative formen for sitteredskap.

9. plass: Wokpanne. Tar det meste av plassen i gryteskapet, og woken blir like god i en vanlig stekepanne.

8. plass: Krumkakejern. Hvor ofte lager en gjennomsnittnordmann krumkaker i løpet av et liv?

7. plass: Fotokamera med film. Virkelig gamle dager:)

6. plass: Brødbakemaskin. Ferskt brød hver dag. I alle fall frem til nyttår. Da havner den i skapet og der står den og tar opp plass.

5. plass: Tamagotchi. Fortsatt i salg, men ingen vinner på ønskelisten. Totalt unyttig dings, som er et tegn på at vår materielle velstand er meget høy.

4. plass Personsøker (MiniLink) Her fikk man opp et telefonnummer til den som forsøkte å ringe deg. Så var det bare å finne nærmeste telefonkiosk å ringe tilbake. Hadde en periode 140 000 brukere. Telenor avviklet tjenesten 1. september 2003.

3. plass: Leksikon. Ofte kjøpt på messer eller av dørselgere. Gjerne på avdrag. De fleste har flere avdrag enn oppslag.

2. plass: Spikermatte. En julegavevinner dette året, som vil fylle opp kott og skap de neste ukene. Neste år ler vi av hele spikermatten.

1. plass: Vinneren er uten tvil vannseng. Varmt, kvalmt, skittent og tungt. Jeg kjenner ingen som lengter tilbake til alger i sengen. God markedsføring er alt!

(Bildet av vannsengen er hentet fra NRK.no med fotograf privat)

1 kommentar: