fredag 20. november 2009

Når sannheten endrer seg.

VGnett skriver i dag følgende om biodieselsaken:

"Neste uke skal de tre partilederne møtes i statsministerboligen. Ifølge Dagbladet skal en rasende statsminister ha kalt Liv Signe Navarsete og Kristin Halvorsen inn på teppet i forbindelse med nettopp biodieselsaken."

VG bruker Dagbladet som sannhetsvitne for at Jens har innkalt Navarsete og Halvorsen for å gi dem skikkelig kjeft i forbindelse med biodieselsaken. Det kan tenkes at VGs journalist kun har lest fremsiden av Dagbladet med budskapet: RASENDE.

Eller så har VGs journalist lest Dagbladets overskrift til saken: "Statsminister Jens Stoltenberg er opprørt over SV og Senterpartiets oppførsel i striden om biodieselavgiften og innkaller til oppvaskmøte. RASENDE"

Hva er sannheten i saken? Er det sant at Jens Stoltenberg har innkalt til oppvaskmøte? Står det virkelig dette i Dagbladet? Eller skriver VGs journalist Ingrid Hvidsten noe hun vet er direkte usant?

Dagbladet gir selv svaret i selve artikkelen. Her kommer journalist Kirsten Karlsen med det som er sannheten: "Møtet er planlagt før de siste krumspringene om biodieselavgiften, med det er liten tvil om at bioavgiften, som har blitt en het potet for regjeringen og regjeringspartiene, blir et tema."

Jeg må si at jeg blir svært lite imponert hvordan disse avisene er villige til å tøye sannheten for å skaffe lesere. Det står heller ikke hva som gjør Jens RASENDE. Kan det være det elendige høstværet?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar