tirsdag 7. juni 2011

En hyggelig sak

Jeg sitter og jobber med å finne litt informasjon om trafikksikkerhet. Da kom jeg over denne litt morsomme saken som stod på trykk i Stavanger Aftenblad 4. mai 2010.

Arnt Olav Klippenberg:
KROSSMOEN: Stortingsrepresentant Geir Pollestad (Sp) poserer stolt foran flaggstengene på Krossmoen. Dette er nemlig de berømte flaggstenger som møtte byråkrativeggen i fjor høst.

Etter at Aftenbladet skrev om saken, gikk den landet rundt i ulike medier. Eigersund kommune ville sette opp tre stenger ved E39 for å markere inngangsporten til Egersund by.

Kommunen ville i tillegg pynte på Krossmoen. Det ville ikke veivesenet. De tre stengene var trafikkfarlige, fikk kommunen vite. Geir Pollestad leste saken i Aftenbladet.

Han var statssekretær i Samferdselsdepartementet. I løpet av to dager var den løst. Byutvikler Johan Aakre fikk sette opp stengene i samarbeid med kommunen og snart er flaggene på plass. Det kan legges til at det ikke har vært ulykker her etter at stengene kom opp.

Visst er saken om flaggstengene en fillesak, men grunnen til at politikere som Terje Jørgensen (H) og Geir Pollestad (Sp), bildet, engasjerte seg, var at dette handlet om noe annet, nemlig fornuften kontra byråkratimakt.

Blogglisten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar