fredag 1. oktober 2010

En viktig datalagringsdag

I dag har det vært mye datalagringsdirektiv for meg. Dagen startet med debatt mot Arve Kambe stortingsrepresentant for Høyre. Kambe er jo kjent for følgende gullsitat i Nationen 5. mai 2010:

"Det som er min største kritikk av direktivet er at det ikke går langt nok. Det er for enkelt å komme seg unna ved å bruke Skype, Facebook og andre åpne nettverk, og disse hullene er så åpenbare at de må tettes."


Det er jo rart at en stortingsrepresentant for Høyre blir bekymret over at to mennesker kan kommunisere uten at staten får registrert og lagret det i minst 6 måneder. Og hvordan vil Kambe greie å registrere kommunikasjon på facebook. Jeg har til gode å møte noen som har svaret på det. Så eneste måte å forhindre at mennesker kommuniserer fritt på facebook er å stenge tjenesten i Norge. Det skal jeg ikke engang påstå at Kambe mener.

I dag har også "personvernkameratene" hatt møte på Stortinget. Det var talspersonene for datalagringsdirektivet i FrP, SV, SP, KrF og V som var samlet. Her ble det diskutert hvordan vi kan jobbe sammen for å hindre at historiens største overvåkingsregime i Norge blir innført.

Blogglisten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar