søndag 23. mai 2010

Kebabens historie i Norge må endres?

I følge Wikipedia.no kom den første kebaben til Oslo på 1950-tallet, men den spredte seg først til resten av landet flere tiår senere. Nå kan det vise seg at historien om kebaben må skrives om. Dette bildet kan tyde på at kebaben kom til Bryne alt i 1959. Jærbuen er omstillingsvillig og dynamisk, men ikke i matveien. Dette må være en stor oppdagelse.

Dette minner meg om historien da Per Inge Torkelsen kastet en neve kinesiske gullmynter i en arkeologisk utgraving i Stavanger. Her er historien hentet fra NRK.no:

"Per Inge var bare 15 år da han gjorde seg bemerket i riksmediene første gang. Da lurte han alle norges arkeologer ved å legge fem kinesiske mynter i et utgravingsfelt i Stavanger. På slutten av 1960-tallet ble Stavanger kretsfengsel og noen andre bygninger på torget i Stavanger revet, og arkeologer drev samtidig utgravinger.

Sammen med en kamerat tok Per Inge seg inn på det arkeologiske feltet og gravde ned de eldgamle kinesiske myntene. Stavanger museum sendte ut pressemeldinger om funnet, og snart var saken kjent over hele verden. Men etter en tid fikk den velopdragne Per Inge dårlig samvittighet, og kontaktet Stavanger Aftenblad for å fortelle sannheten."

Synd at han fikk dårlig samvittighet...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar