mandag 6. september 2010

Vedums "smøretur" til Birmingham

VG skriver i dag om at stortingsrepresentant for Senterpartiet, Trygve Magnus Slagsvold Vedum, i 2007 reiste til England sammen med et lokalt firma for å forsøke å hjelpe dem inn på boligmarkedet. Vedum gjorde reisen på en fridag og kostnaden som ble tatt av firmaet var på noen få tusenlapper.

Så har vi altså havnet der at det er feil når en politiker hjelper næringslivet i fylket man representerer. Det er så dumt at jeg knapt finner ord. Så måtte også VG ringe Trine Skei Grande i Venstre og professor Trond Nordby for å få kritiske kommentarer.

Dersom noen firma i Rogaland hadde bedt meg om det samme så ville jeg gjort akkurat som Vedum. Landet trenger flere politikere som stiller opp for næringslivet. Vi trenger ikke flere skrivebordsteoretikere innenfor ring 1 i Oslo.

Burde Vedum betalt for reisen selv? Selvsagt ikke. Men vi bør drøfte om ikke Stortinget burde hatt en reiseordning som dekket reiser også utenfor Norge.

Blogglisten

1 kommentar:

  1. Enig med deg at dette er noe helt annet enn personlige gaver. I dette tilfellet har men jo brukt en politiker for å hjelpe en norsk bedrift. Er ikke det en del av jobben til politikere da? Selv har jeg fått nok av de rødgrønne, men heksejakt lønner seg aldri. Dessuten tror jeg ikke tidligere regjeringer, uansett parti, har vært bedre med 'bestikkelser'. Uansett er det bra dette temaet har kommet på banen, for vi trenger en opprydding, men fint om det forholder seg saklig.

    SvarSlett