fredag 15. januar 2010

Månen - jorden og Arbeiderpartiet

Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet Stig Jensen fra Oppland ba flyvertinnen om nok et glass whiskey. Han var på vei hjem fra det årlige møtet i FNs parlamentarikerkomite for fredelig utnyttelse av det ytre rom.

Hvert år siden han ble innvalgt på stortinget hadde han hatt en uke i Washington på seminar i denne komiteen. Det hadde vært hyggelig og lærerikt, og etter 16 år i komiteen var han endelig blitt leder.

Han var usikker på hvor opptatt velgerne hans i Oppland var av det ytre rom, men dette var nå blitt hans plass i Arbeiderpartiet. Samtidig hadde Stig Jensen en følelse av at hans årlige innlegg i komiteen om likhet, solidaritet og "alle skal med" også i verdensrommet, ikke hadde nådd helt frem.

Men dette året hadde det blitt holdt et innlegg som han hadde bitt seg merke i. En kinesisk forskergruppe hadde presentert en rapport som viste at månen det siste året hadde nærmet seg jorden med 2 cm, mot kun 2mm de siste hundre årene. Han avsluttet med et dystert budskap: - I løpet av 20 til 30 år kan månen treffe jordkloden, med en kraft som vil utslette alt liv.

Vel hjemme skrev stortingsrepresentanten for Arbeiderpartiet, Stig Jensen fra Oppland, et notat om saken. I tråd med de endringene som var gjennomført, etter at Arbeiderpartiet fikk rent flertall ved sist stortingsvalg, sendte han det til statsråden i Arbeiderpartiets stortingsgruppe, statsråden ved Folkets hus og med kopi til de fem statsrådene ved Statsministerens kontor. Så tok han juleferie.

1. januar - statsministerens nyttårstale

"Kjære kamerater. Kjære dere som stemte Arbeiderpartiet i høst - kjære dere 37,9% som stemte feil.

Vi står foran menneskehetens største trussel noensinne. Sosialdemokratier har løst finanskrise og klimakriser før. Nå står vi overfor en ny krise: Månekrisen.

Jeg beklager å måtte starte året med dere om å informere dere om dette: Månen vil mest sannsynlg kollidere med jorden om 20 eller 30 år. Det vil bety slutten.

Flertall-alene-regjeringen tar dette på største alvor - og vi har allerede satt ned et statssekretærutvalg for å se på saken. I tillegg har vi leid inn tidligere helseminister Bjarne Håkon Hansen, nå statsråd ved First House, for å lede et ekspertutvalg som skal foreslå tiltak. På Arbeiderpartiets nettsider kan dere nå legge inn meldinger på seks ord om hva dere vil gjøre i ventetiden.
Med dette vanskelige budskapet vil jeg ønske dere et godt nytt år - og nå vil første-statsråd ved statsministerens kontor holde resten av nyttårstalen."

Like etter kunne VGnett melde at lederen i Fremskrittspartiet raste mot statsministeren.
- Dette er bare en av de mange konsekvensene av regjeringens høye skatter og avgifter, og viser at den innvandringspolitikken som er ført de senere årene har vært et blindspor. Når det er sagt er Norge et lite land i verden, og hvorfor skal vi ta på oss ansvaret for verdens undergang. Og om den nå skulle kræsje inn i oss, er det ikke engang sikkert at det er fullmåne.

På desken i Dagbladet ble det straks ryddet plass til krigstyper på fremsiden: "Slik forbereder norske kjendiser seg på månekrasjen." Med undertittel:"Pia Tjelta er redd".

Redaktøren i Dagsavisen slo fast med bred penn - at dette kunne gi statsministeren en internasjonal karriere. Det var norges sosialdemokratiske statsminister som hadde presentert denne trusselen på en slik empatisk og tydelig måte i sin nyttårstale. Nå må vi bare vente på at resten av verden oppdager denne månetrusselen.

For det bekymret statsminsteren noe - at dette kun var i Norge dette med månekrasj og verdens undergang var et tema. Lederen i Europabevegelsen mente dette viste hvor vanskelig det var for et utenforland som Norge å bli hørt, og nå kunne vi sitte her å rope på ulven.

Statsministeren ville til bunns i saken og innkalte Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet Stig Jensen fra Oppland til sitt kontor. Etter tre kvarter gikk Jensen ut fra statsministerens kontor. Han visste at hans politiske karriere var over. Og at dette ville gi statsministeren en saftig ripe i lakken.

For da de oppdaget feilen - hadde han forsøkt å argumentere med at en kollisjon mellom jorden og månen er alvorlig uavhengig av når det skjer. Men han måtte være innrømme at statsministeren hadde et poeng da påpekte at det er forskjell på 20-30 år og 20-30 milliarder år.

Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet Stig Jensen fra Oppland forbannet FNs tolketjeneste. Den dagen forstod han at i Arbeiderpartiet kunne et lite ord utgjøre forskjellen på å være helt og å være skurk. Han satte seg i bilen for å kjøre hjem til Oppland, men humøret til Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet Stig Jensen ble litt bedre da han slo på radioen og P4 spilte favorittsangen hans "there are nine thousand bicycles in Beijing".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar