lørdag 14. november 2009

I de innerste sirklerHar lest ferdig Åslaug Hagas bok "I de inneste sirkler". Før boken ble gitt ut sa Haga til VG: "Det er en bok om alvor og galskap i politikken. Jeg har villet gi et innblikk i de rommene ingen slipper inn i. Det kan være ganske hysterisk bak kulissene." Haga har levert en bok som innfrir dette.

Haga understreker innledningsvis at: "Alle personer i boka er fiktive. Selv om noen av hendelsene er inspirert av virkeligheten, vil virkeligheten alltid overgå fantasien" Og her har Haga helt rett - Galskapen i virkeligheten overgår det boken greier å få frem. Men Haga måtte vel begrense seg for at folk ikke skulle tro at hun hadde tatt helt av.

Boken har en alvorlig feil, og det er plattformsjefen på Ocean Blue, August Undheim, fra Hjelmeland snakker jærsk. Det er stor forskjell på Hjelmelandsdialekt og jærdialekt!!!

Bokens mest innsiktsfulle kommentar står, etter min mening, den politiske rådgiveren Rolf Ole for: "Det er da et langt større problem for norsk demokrati om Dagbladet overlever enn om det blir lagt ned". Godt sagt!!

Boken anbefales på det varmeste til alle som vil lære mer om hvordan landet styres. De som vil beholde illusjonen om at landet styres med stor sindig ro bør ikke lese boken.

Og boken er særdeles godt egnet for alle politiske nerder. Og om noen av dere kan hjelpe meg med hvem personen som heter "Streken" i VG er så har jeg tilnærmet full oversikt over persongalleriet i boken.

(Bildet er fra grunnstensermonien til Hydros smelteverk i Qatar - og er derfor et såkalla illustrasjonsfoto)

1 kommentar:

  1. Ja nå går det an å kommentere uten å være pålogget

    SvarSlett